Skip to content Skip to footer

Pretekli dogodki

Jamski praznik Belajtnga

Matavun Park Škocjanske jame,Matavun 12

Na zadnjo nedeljo v maju poteka tradicionalni praznik Parka Škocjanske jame. Na letošnji Belajtngi bo javnosti prvič predstavljena nova skupnostna platforma Duri, obiskovalci pa bodo lahko sodelovali v zanimivih dediščinskih igrah in pokusili domače dobrote.

Zastonj

HeritageHack: Koroška vabi!

Ravne na Koroškem Koroška cesta 12

Izziv iz tvojega domačega okolja. 1000 € glavne nagrade. Inspirativni mentorji. Ustvarjalna družba.

Zastonj

Festival idrijske čipke

Idrija, Mestni trg Mestni trg 1,Idrija

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin.

Zastonj

Kamenčkanje v Komnu

Komen na Krasu Komen na Krasu

Ob prazniku občine Komen bomo predstavili novo dediščinsko platformo Duri in nadgrajeno aplikacijo Zapisi spomina. Vse to bo pospremil še turnir v stari igri - kamenčkanju. Najbolj pogumne čakajo lepe nagrade!

Zastonj

Arheološki pohod v Famljah

Zavrhek Zavrhek,Divača

Skupaj z arheologom Joštom Hobičem se bomo podali na pot do skritih arheoloških najdišč v kulturni krajini in odkrivanja prenekatere skrivnosti iz življenja prednikov.

Zastonj

Čomparska noč

Bovec Bovec

Tradicionalna prireditev je posvečena bovški specialiteti – čompam. Ob pestrem spremljevalnem programu bodo obiskovalci na vzletišču bovškega letališča imeli priložnost poleteti v svet izbranih okusov pastirske kulinarične klasike. Vabljeni od 18.00 dalje!

Zastonj

Praznik idrijskih žlikrofov

Idrija, Park Mejca Park Mejca,Idrija

Na svoj praznik tradicionalna rudarska jed stopi v svet okusov in tam vsakič znova dobi nov obraz.

Zastonj

Sežanski praznik

Sežana Sežana

Ob prazniku občine Sežana bomo obiskovalcem predstavili novo dediščinsko platformo Duri in nadgrajeno aplikacijo Zapisi spomina. Vse to bo pospremil še turnir v stari igri - kamenčkanju. Najbolj pogumne čakajo lepe nagrade!

Zastonj

Arheološki pohod na Tabor pri Vrabčah

Tabor Tabor pri Vrabčah

Na arheološkem pohodu si bomo ogledali ostaline dveh prazgodovinskih gradišč, ostaline srednjeveškega protiturškega tabora in še kaj zanimivega. Pohod bo večino časa potekal po kolovozih, nekaj pa tudi po gozdu. S sabo imejte dobro obutev in sredstva proti klopom.

Zastonj

Poletni Art kamp

Mestni park Maribor Mestni park Maribor

V okviru Poletnega Art kampa bomo obiskovalcem in obiskovalkam predstavili našo dediščinsko platformo Duri, najbolj pogumni pa si bodo lahko z igrami in tematskimi križankami prislužili imenitne nagrade.

Zastonj

Tržnica NVO v Postojni (PO-stoj-na živi ulici)

Postojna Postojna

Ulice Postojne bodo spet oživele! Tržnica nevladnih organizacij bo po dveh letih spet na več lokacijah in s pestrim spremljevalnim programom. Pripravili bomo različne aktivnosti za otroke in mlade, preizkusili se boste lahko v različnih športih, organizacije se bodo predstavile z delavnicami, poleg pestrih aktivnosti vam bomo ponudili tudi kaj za pod zob, v foto prikolici bodo ustvarjali foto spomine.

Zastonj

Naročite se na naš novičnik!

Ostanite obveščeni o novih vsebinah na portalu.
Preberite zanimive predloge in redno prejemajte vabila na naše dogodke.

Prosimo, počakajte ...

Hvala za prijavo!

Avtorji fotografij: partnerji projekta, www.slovenia.info
Duri © 2023. Vse pravice pridržane