Skip to content Skip to footer
Razširi svoja znanja

Osvoji nova znanja prek naših tečajev

Kako narediti družinsko drevo? Kaj storiti ob najdbi kulturne dediščine? Kako zabeležiti zgodovino prednikov? Kako pomaga digitalizacija? Razširi svoja znanja in spoznaj zanimive primere.

duri_hero_04
duri_hero_02
Več zanimivih tečajev

Sodeluj v spletnih tečajih, pridobi nova znanja in spoznaj nove pristope

Brezplačno

Postopek obdelave podatkov laserskega snemanja površja (LiDAR) 

Podatki laserskega snemanja površja Zemlje, so zelo zanimiv in dragocen vir podatkov pri raziskovanju arheološke dediščine v krajini. Ker so vedno bolj dostopni javnosti, je pravilna obdelava le teh in priprava za uporabo pri raziskovanju arheoloških ostalin pomembna.
Brezplačno

Digitalna interpretacija kulturne dediščine

Kako pripovedovati dediščinske zgodbe s sodobnimi tehnologijami? Kakšne sploh so tehnologije interpretacije in kaj ponujajo? Spoznajte praktične nasvete in slovenske primere ter odkrijte nove priložnosti za predstavitev kulturne dediščine.
Brezplačno

Kaj sploh je kulturna dediščina?

Kaj vse sploh zajema pojem kulturna dediščina? Na koga se obrniti po nasvet ali dodatne informacije V okviru kratkega tečaja skozi primere iz Slovenije in drugje spoznavamo, kaj je kulturna dediščina in ugotavljamo, kakšne so posebnosti UNESCO seznama svetovne dediščine ali pa Evropskih kulturnih poti.
Brezplačno

Vključevanje javnosti in grajenje skupnosti

Dediščina je že sama po sebi nekaj, kar ljudi povezuje v skupnosti. V tečaju boste izvedeli, kako ta proces povezovanja in vključevanja še spodbuditi in pospešiti.
Brezplačno

Beleženje ustnega izročila

Velik del dediščine je očem neviden. Kako torej poskrbeti, da se to nevidno izročilo ne izgubi? Katera orodja so nam lahko pri tem v pomoč?
Brezplačno

Digitalno raziskovanje in dokumentiranje kulturne dediščine

Morda se sliši zapleteno! Ampak v resnici se lahko z obvladovanjem nekaj preprostih korakov dokoplješ do znanja.
Brezplačno

Digitizacija kulturne dediščine

Zakaj digitizirati, kaj to digitizacija sploh je, kakšne so tehnologije ter kaj vse moramo imeti v mislih, ko vodimo tovrsten proces?
Brezplačno

Prenova starih hiš

Tečaj je razdeljen na pet sklopov, vsak izmed sklopov pa je namenjen svoji pomembni temi, ki nam bo pomagala ob razmisleku in prvih korakih proti odločitvi za prenovo stare hiše.
duri_hero_05
Delimo znanje

Postani del skupnosti

Vsi registrirani uporabniki in tečajniki postanejo del skupnostne Facebook skupine, kjer delimo zanimive primere iz sveta dediščine, napovedujemo svoje dogodke in se pogovarjamo o izzivih kulturne dediščine.

Naročite se na naš novičnik!

Ostanite obveščeni o novih vsebinah na portalu.
Preberite zanimive predloge in redno prejemajte vabila na naše dogodke.

Prosimo, počakajte ...

Hvala za prijavo!

Avtorji fotografij: partnerji projekta, www.slovenia.info
Duri © 2024. Vse pravice pridržane