Skip to content Skip to footer

Virtualna razstava Od kmeta do delavca

Industrijska revolucija je ob koncu 18. in v začetku 19. stoletja do temeljev pretresla uveljavljeni družbeni red. Parni stroji, železnice in tovarne so začele vse bolj krojiti življenja posameznikov, ki so s podeželja z željo po boljšem življenju odhajali v mesta. Družba se je iz kmečke počasi levila v mestno, pri tem pa so se spreminjali stoletja uveljavljeni vzorci dela, bivanja in preživljanja prostega časa. 

Ta vznemirljiv čas in spremembe, ki jih je prinesel, smo člani Društva Idrija 2020, Zavoda Dobra pot in Kulturno-izobraževalnega društva KIBLA spoznavali skupaj z dijaki in dijakinjami 7 srednjih šol iz vse Slovenije. Ob uporabi sodobnih tehnologij interpretacije dediščine je nastala virtualna zbirka “Od kmeta do delavca”, ki prinaša vpogled v obdobje, ko so na različnih koncih Slovenije kmetje postopoma postajali delavci ter spreminjali svoje življenjske in delovne navade. Vabljeni k ogledu!

Sodelujoči

Pri nastajanju virtualne razstave Od kmeta do delavca so sodelovali dijaki in dijakinje ter profesorji in profesorice Gimnazije Jurija Vege Idrija, Gimnazije Tolmin, Gimnazije Ilirska Bistrica, Gimnazije Sežana, Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, Srednje šole za oblikovanje Maribor ter Elektro in računalniške šole Ptuj.

delovni čas

Virtualna razstava Od kmeta do delavca je odprta vsak dan med 9.00 in 11.00 ter 17.00 in 20.00.V primeru želje po odprtju virtualnega prostora izven uradnih ur, nam pišite na info@e-duri.si

Naročite se na naš novičnik!

Ostanite obveščeni o novih vsebinah na portalu.
Preberite zanimive predloge in redno prejemajte vabila na naše dogodke.

Prosimo, počakajte ...

Hvala za prijavo!

Avtorji fotografij: partnerji projekta, www.slovenia.info
Duri © 2023. Vse pravice pridržane