Skip to content Skip to footer

Nadaljevanje snemanja spletnih tečajev

Letošnje poletje je za DDI ekipo izjemno pestro. Po pripravljanju vsebin in usklajevanju terminov smo pretekli teden nadaljevali s snemanjem serije spletnih tečajev, tokrat v Mariboru. Za lokacijo smo izbrali največje neodvisno razstavišče v Sloveniji, KIBLA PORTAL, s katerim upravlja partner KID KIBLA. V nekdanjih prostorih predilnice Mariborske tekstilne tovarne (MTT) je to poletje bil na ogled Majski salon, tradicionalna letna razstava Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov. Lahko si predstavljate, da nam je izbrana lokacija postregla s prekrasno inscenacijo. 

Matevž Šlabnik iz Društva Idrija 2020 je za enega izmed tečajev posnel prispevek o programu Evropska solidarnostna enota, ki je namenjen vključevanju mladih. Foto: KID KIBLA Dobra pot

Na portalu Duri lahko dostopate do treh brezplačnih tečajev, ki smo jih za vas pripravili že v marcu, v septembru pa se jim bodo pridružili še štirje. Ti bodo posvečeni predstavitvi kulturne dediščine in posebnostim UNESCO seznama svetovne dediščine, pripovedništvu (t. i. storytelling), beleženju ustnega izročila ter vključevanju javnosti in grajenju skupnosti, ki so povezane z dediščino. 

Tečaj o beleženju ustnega izročila je pripravila in moderirala Nava Vardjan iz Zavoda Dobra pot. Foto: KID KIBLA

Zagotovo bo vsak izmed vas našel tečaj z vsebino, ki bo pritegnila vašo pozornost. Zato še naprej spremljajte naš portal in se prijavite na novičnik, da ostanete obveščeni o naših najnovejših vsebinah. Pa lepe avgustovske dni vam želimo!  

Drejc Kokošar iz Društva Idrija 2020 je spregovoril o storytellingu v kulturni dediščini. Foto: KID KIBLA 

Naročite se na naš novičnik!

Ostanite obveščeni o novih vsebinah na portalu.
Preberite zanimive predloge in redno prejemajte vabila na naše dogodke.

Prosimo, počakajte ...

Hvala za prijavo!

Avtorji fotografij: partnerji projekta, www.slovenia.info
Duri © 2023. Vse pravice pridržane